2 min 3 godine

U Ministarstvu kulture Srbije 20. aprila održan je konstitutivni sastanak Radne grupe za pripremu realizacije i sprovođenja programa „Prestonica kulture Srbije“.

Ministar kulture Maja Gojković, koja je predsedavala sastankom, istakla je da je „Prestonica kulture Srbije“ jedan od najvažnijih pojekata Ministarstva kulture i informisanja u ovoj godini, koji je kreiran po uzoru na Evropsku prestonicu kulture.

Gojković je ukazala da je važno podstaći i ohrabriti gradove i opštine da osmisle projekte i prijave se na konkurs, čija je glavna namera da podigne kvalitet kulturnog života jedne lokalne samouprave.

Program „Prestonica kulture Srbije“ je nacionalni razvojni program za unapređenje kulture gradova i opština u Republici Srbiji, kojim se podstiču lokalne samouprave da pokrenu projekte kulturnog, društvenog i ekonomskog razvoja.

Predsednik Radne grupe je direktorka Galerije Matice srpske Tijana Palkovljević Bugarski, a članovi su v.d. direktorka Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture Dubravka Đukanović, direktorka Muzeja savremene umetnosti Marijana Kolarić, direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić, direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović i predsednik Radne grupe za kapitalne i infrastrukturne projekte u okviru projekta Novi Sad – evropska prestonica kulture, ahitekta, Darko Polić.

Izvor Ministarstvo kulture Srbije

Pročitaj i ovo:  Gradovi učestvuju u programu Prestonica kulture Srbije

Ostavite odgovor