Fondacija Kavčić kompletirala besplatne udžbenike za 1. razred

Objavljivanjem najnovijih izdanja udžbenika za 1. razred osnovne škole, Fondacija Alek Kavčić kompletirala je ponudu besplatnih udžbenika za prvi razred. Na sajtu besplatnabiblioteka.com od 26.1. moguće je preuzeti i skoro pisane i odobrene od strane Ministarstva prosvete udžbenike za sve strane jezike kao i engleski jezik za 5.razred. Osim udžbenika, na sajtu su potpuno besplatno, dostupne i audio verzije svih ovih udžbenika, tj. audio materijal za učenje engleskog, francuskog, nemačkog i ruskog jezika.

Osim besplatnih udžbenika, Fondacija je najavila da će objaviti i materijale za učitelje, odnosno globalne i operativne planove.

Fondaciju Alek Kavčić osnovao je u Americi 2017. godine Aleksandar Alek Kavčić. U Srbiji počinje sa radom početkom 2020. godine a osnovni ciljevi fondacije su promocija obrazovanja i nauke. Osnivač i fondacija od početka rada našli su se na udaru domaćih izdavača udžbenika zbog besplatnog deljenja sadržaja udžbenika za osnovnu školu i najavili su i sudske sporove. Na ove napade osnivač Fondacije odgovara da on i fondacija rade u skladu sa zakonom.

Foto Unsplash

Pročitaj i ovo:  Istraživanja i razvoj u obrazovnom sistemu Srbije: brži rast ali nedovoljna ulaganja

Ostavite odgovor

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.