2 min 2 godine

Objavljivanjem najnovijih izdanja udžbenika za 1. razred osnovne škole, Fondacija Alek Kavčić kompletirala je ponudu besplatnih udžbenika za prvi razred. Na sajtu besplatnabiblioteka.com od 26.1. moguće je preuzeti i skoro pisane i odobrene od strane Ministarstva prosvete udžbenike za sve strane jezike kao i engleski jezik za 5.razred. Osim udžbenika, na sajtu su potpuno besplatno, dostupne i audio verzije svih ovih udžbenika, tj. audio materijal za učenje engleskog, francuskog, nemačkog i ruskog jezika.

Osim besplatnih udžbenika, Fondacija je najavila da će objaviti i materijale za učitelje, odnosno globalne i operativne planove.

Fondaciju Alek Kavčić osnovao je u Americi 2017. godine Aleksandar Alek Kavčić. U Srbiji počinje sa radom početkom 2020. godine a osnovni ciljevi fondacije su promocija obrazovanja i nauke. Osnivač i fondacija od početka rada našli su se na udaru domaćih izdavača udžbenika zbog besplatnog deljenja sadržaja udžbenika za osnovnu školu i najavili su i sudske sporove. Na ove napade osnivač Fondacije odgovara da on i fondacija rade u skladu sa zakonom.

Foto Unsplash

Pročitaj i ovo:  U Srbiji rast obrazovanosti nije bitnije uzrokovan ekonomskim rastom