2 min 3 godine

Naučno-tehnološki park otvoren je 12. decembra u Novom Sadu, i potpisani su ugovori za prvih 20 instituta, startapa i privrednih društava koje će se u njega uskoro useliti. Park se prostire na 19.000 kvadratnih metara i pruža brojne mogućnosti za istraživački rad i umrežavanje.

Ovu instituciju osnovala je Vlada AP Vojvodina, sa namerom da podstakne istraživačke i naučne delatnosti u ključnim tehnološkim oblastima koje čine okosnicu ekonomskog napretka danas. Njegova primarna misija je obrazovanje inženjera u IT sektoru.

Članstvom u NTP Novi Sad stiče se pravo na korišćenje sledećeg paketa usluga:

  • Poslovno savetovanje i planiranje
  • Konsultativne usluge u oblasti razvoja i komercijalizacije inovacija;
  • Edukacije putem trening programa;
  • Umrežavanje i promotivne aktivnosti;
  • Saradnja sa Univerzitetom u Novom Sadu.

Kompanijama koje uđu u Naučno–tehnološki park na raspolaganju će biti konsalting iz različitih oblasti značajnih za poslovanje. Pored savetovanja za poslovni razvoj i planiranje, biće im pružena podrška iz oblasti zaštite intelektualne svojine, menadžmenta i marketinga. U zavisnosti od potreba kompanije i novoosnovanih preduzeća, fakulteti će formirati timove koji će zajedno sa kompanijama članicama raditi na razvoju proizvoda i ideja. Park će pružati i podršku u procesu sertifikacije proizvoda, procesa i usluga prema domaćim i međunarodnim standardima.

Fotografija: Linkedin/NTPNS

Pročitaj i ovo:  Digitalna Srbija & Digitalna zajednica: Tražimo mere podrške razvoju inovativne privrede

Ostavite odgovor