2 min 12 godina

U okviru projekta Dositheus: profesionalni razvoj za preduzetništvo u kulturnim industrijama, na Mokroj Gori u ambijentalnoj celini Drvengrad, od 5. do 8. jula biće održan prvi u nizu seminara za tridesetak polaznika iz Srbije.

Prema programu, ovaj seminar sadrži deset modula: I Šta je preduzetništvo u kulturi i šta je umetnički/kulturni proizvod – kako početi; II – Preduzetništvo u kulturnim industrijama Srbije i mogućnosti međunarodnog okruženja (kako pronaći partnere i saradnike, kako tražiti i dobiti podsticajna sredstva); III – Kako razmišlja investitor i kako mu se predstaviti; IV – Šta je proizvod: 5P savremenog marketinga; V – Kreiranje sopstvenog proizvoda/usluge; VI Branding (kako napraviti uspešan brend); VII – Prikupljanje sredstava i pridobijanje saveznika u privatnom sektoru; VIII Korisnici kao partneri (crowdsourcing u kreativnim industrijama); IX – Kupci u kulturnim industrijama; X – Kako predstaviti proizvod u kulturnim industrijama.

Polaznici su iz Aranđelovca, Kraljeva, Jagodine, Vrbovna, Kragujevca, Raške, Šapca, Lebana, Sremske Mitrovice, Pirota, Bujanovca, Bora, Kožetina, Kikinde, Inđije, Plešina, Mošorina, Leskovca, Despotovca, Ripnja, Kovačice, Zaječara, Banja Luke i Travnika.

  • Obrazovni deo programa Dositheus realizuje se u saradnji sa UNESCO katedrom za kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti u Beogradu. Projekat je sufinansiran sredstvima UNESCO Međunarodnog fonda za kulturni diverzitet. 

Centar za istraživanje kreativne ekonomije

Pročitaj i ovo:  Javni dijalog o razvoju kreativne ekonomije kod nas

Ostavite odgovor