2 min 12 godina

U okviru prvog u nizu nacionalnih panela posvećenih kreativnim industrijama u Srbiji pod nazivom „Kultura između potrošnje i proizvodnje – Kulturne/kreativne industrije i konkurentnost“ koji je zakazan za 22.maj u prostorijama Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, biće reči o razvojnim perspektivama ovog sektora u Srbiji. Program organizuje Centar za istraživanje kreativne ekonomije (Kreativna Srbija).

Najavljena stručna diskusija otvoriće javni dijalog i pokrenuti različite teme o budućem razvoju kreativne ekonomije kao mogućnosti za podizanje konkurentnosti nacionalne ekonomije.  Kao rezultat pokušaja da razjasne ključne kontroverze o modelu kreativnih industrija u svetu i njihovom razvoju kod nas, panelisti će definisati ključne preporuke za poboljšanje javnih politika (kulturne, ekonomske, politike zapošljavanja, fiskalne i drugih) namenjenih relevantnim državnim institucijama.

Uvodničari panel diskusije su Milena Dragićević Šešić, profesorka Univerziteta umetnosti u Beogradu i Miroslav Zdravković, ekonomski analitičar. Među ostalim učesnicima su ekonomisti, sociolozi, teoretičare kulture i predstavnici kreativnog sektora Srbije: Branimir Stojković, Miroslav Prokopijević, Goran Nikolić, Predrag Cvetičanin, Aleksandar Stevanović, Zoran Hamović (Clio), Ivan Blagojević (Nisville festival).

Centar za istraživanje kreativne ekonomije
Kreativna Srbija

Pročitaj i ovo:  Završena selekcija poslovnih inicijativa za podsticajna sredstva

Ostavite odgovor