2 min 3 godine

StarTech program otvorio je poziv za učestvovanje zainteresovanih organizacija na ovogodišnjem Mesecu inovacija.

U cilju mapiranja ključnih izazova i preporuka za unapređenje inovacionog ekosistema u Srbiji, program StarTech tokom novembra 2021. organizuje kampanju Mesec inovacija, kao priliku za dijalog sa širokom zajednicom o uslovima za osnivanje startapova, podsticanje istraživačkog rada, razvoj i komercijalizaciju inovacija, saradnju nauke i privrede, izlazak na strana tržišta i druge aspekte inovacija.

U okviru kampanje, svi zainteresovani preduzetnici, inovatori, istraživači, predstavnici privrede, relevantnih institucija i akademske zajednice i građani, moći će da ukažu na izazove i ponude preporuke za unapređenje putem platforme za dijalog.

Trogodišnji projekat koji sprovodi NALED

StarTech program podrške digitalnoj transformaciji malih i srednjih preduzeća deo je trogodišnjeg projekta za promociju inovacija i tehnološkog razvoja u Srbiji koji sprovodi NALED a finansira kompanija Philip Morris.

Cilj projekta je ubrzanje rasta srpskih kompanija i transformacija tradicionalne ekonomije u digitalnu i pružanje podrške u vidu sredstava i ekspertize, rada na unapređenju uslova za podsticanje inovacija i promocije domaćih inovativnih biznisa.

Domaća mala i srednja preduzeća mogu da konkurišu samostalno ili u saradnji sa fakultetima i istraživačkim centrima za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava u iznosu od 15.000 do 100.000 dolara za ulaganje u digitalnu transformaciju svog biznisa, istraživanje i uvođenje inovativnih proizvoda i usluga.

Planirana su tokom trajanja projekta tri javna poziva i dodela okvirno 100 grantova, kao i vaučera za 1.000 sati ekspertske podrške za u oblasti poslovnog planiranja, marketinga i dizajna, pravne usluge, savetovanje u oblasti intelektualne svojine, sertifikacija i dr.

Fotografija Unsplash

Ostavite odgovor