2 min 3 godine

MasterCard će omogućiti svojim korisnicima, kojih ima gotovo milijardu, da plaćaju kriptovalutama na više od 30 miliona prodajnih mesta. Ipak iz kompanije nisu još precizirali koje će kriptovalute biti podržane, ali se pretpostavlja da će slediti neke kao što je Tesla, u podršci korisnicima koji su zainteresovani za promet bitkoinom.

„Pripremamo se za budućnost kripto plaćanja, i ovo je velika promena koja će zahtevati puno rada. Bićemo vrlo pažljivi oko toga koju imovinu podržavamo na osnovu naših principa za digitalne valute, koji su usredsređeni na zaštitu potrošača i poštovanje propisa. Naša filozofija o kriptovalutama je jasna: reč je o izboru. Mastercard nije ovde da bi vam preporučio da počnete da koristite kripto valute. Ali mi smo ovde da omogućimo kupcima, trgovcima i preduzećima da pomeraju digitalnu vrednost – tradicionalnu ili kripto – kako god žele.

To bi trebao biti vaš izbor, to je vaš novac. Radeći ovaj posao stvoriće se mnogo više mogućnosti za kupce i trgovce, omogućavajući im da obavljaju transakcije u potpuno novom obliku plaćanja. Ova promena može otvoriti trgovce za nove kupce koji se već prikupe digitalnim sredstvima i pomoći prodavcima da izgrade lojalnost kod postojećih kupaca koji žele ovu dodatnu opciju. A kupci će moći da štede, čuvaju i šalju novac na nove načine“, kažu u Mastercardu.

Foto Pixabay

Ostavite odgovor