3 min 3 godine

Hrvatska i regionalna korporacija – Atlantic Grupa na Sarajevo Film Festivalu (SFF) lansirala je novu veb platformu pod nazivom Velika scena, koja za cilj ima promociju talentovanih i perspektivnih umetnika iz regiona Zapadnog Balkana.

Velika scena pokrenuta je iz Sarajeva, i kako kažu u Atlantic Grupi, ona je jedina platforma ovog tipa na našim prostorima, svojevrsni onlajn i oflajn prostor gde će se promovisati sloboda izražavanja, a mladim umetnicima će pružiti vidljivost. Velika scena je nastavak višegodišnje saradnje Atlantic Grupe i Festivala u Sarajevu i ima za cilj pružanje dugoročne podrške kulturi i umetnosti kao univerzalnom jeziku.

Reč je o regionalnoj platformi Atlantic Grupe koja će se nadograđivati i širiti, a na njoj će biti mesta za sve – muzičare, pisce, glumce, reditelje, likovne stvaraoce, a na Velikoj sceni prostor će prevashodno dobiti dizajneri.

Prvi konkurs Velike scene – dizajnersko rešenje šoljice za kafu

U povodu lansiranja platforme otvoren je konkurs za dizajn zvanične šoljice za kafu Sarajevo Film Festivala koji je otvoren od 12. do 31. jula 2021. godine, a svi detalji oko konkursa dostupni su na veb adresi www.velika-scena.com.

Pravo učešća u nagradnom konkursu imaju sva punoletna fizička lica iz BiH i regiona (Hrvatska, Slovenija i Srbija) koja na veb stranici www.velika-scena.com postave svoje umetničke radove (digitalna grafika).

Odabir dobitnika će se održati 4. augusta 2021. a svaki od odabranih finalista osvaja poklon karticu u vrednosti od 400 konvertibilnih BH maraka (KM).

Odabrani radovi imaće mogućnost da budu aplicirani na nekim od promotivnih materijala branda Grand kafa (oficijelne šoljice Sarajevo Film Festivala 2022, Grand kafa limited edition setovi, kao i na drugim materijalima).

Osim toga, svih osam nagrađenih umetničkih radova (digitalna grafika) bit će izloženo na Velikoj sceni Sarajevo Film Festivala u štampanom izdanju sa istaknutim QR kodom, kao i na web stranici www.velika-scena.com.

Prvo izabrano umetničko delo osvojiće 1000 KM, drugo 800 KM, a treće 500 KM, na poklon karticama.

Tri najbolja rada će odabrati publika, glasanjem na online platformi Velike scene.

Najbolji radovi naći će se na limitiranom izdanju festivalske šoljice za kafu koja će biti predstavljena na Sarajevo Film Festivalu 2022. godine.

Izvor Velika scena / SFF
Fotografija Velika scena promo

Pročitaj i ovo:  Vizuelni rečnik Studentskog grada

Ostavite odgovor