2 min 3 godine

Kompanija Lus Tekstil iz Raške dogovorila je saradnju sa čuvenim nemačkim modnim dizajnerom Filipom Plejnom i u planu je proizvodnja jakni pod brendom ovog poznatog modnog dizajnera.
„Trenutno se radi na tehničkim pripremama i izradi modela nakon čega se očekuje i početak serijske proizvodnja“, kaže direktor kompanije Lus Tekstil Savo Mitrović.

Ovim projektom će domaća tekstilna industrija dobiti na značaju i postati prepoznatljiva u svetskim modnim krugovima, ističu u Udruženju za industriju tekstila, odeće, kože i obuće Privredne komore Srbije (PKS).

Plejn je osnivač kompanije Philipp Plein International Group koja uključuje brend Philipp Plein, Plein Sport i Billionaire, proizvodi garderobu, cipele, aksesoar i nameštaj. Mediji pišu da je u planu i otvaranje prvog butika „Filip Plejn“ u tržnom centru „Galerija“ u okviru Beograda na vodi.

Plejn je prilikom posete pohvalio kapacitete fabrike u Draganićima. Lus Tekstil je renomirani proizvođač garderobe, radno-zaštitne odeće, vojno-policijskih i korporativnih uniformi. Više od 90 odsto proizvoda plasira na evropsko tržište, zapošljava oko 300 radnika. Namerava da u narednih pet godina uposli do 750 ljudi.

Fabrika je počela sa radom januara 2019. godine, a već uspešno sarađuje sa kompanijom Replay, kao i sa najpoznatijim svetskim modnim brendom koji se bavi prodajom perjanih jakni.

Izvor: Privredna komora Srbije
Foto: Ekranska fotografija (screenshot)

Pročitaj i ovo:  Srbija može doživeti ekspanziju u IT sektoru

Ostavite odgovor