3 min 3 godine

Srpska gejmerska asocijacija odnosno Srpska asocijacija industrije video igrara najavljuje početak programa Playing Narratives.  Ovim programom će „15ak učesnika uvesti u svet gejminga, i potražiti dodirne tačke između ove sfere i domena stripa“. Očekuju da će zainteresovanima biti zajedna vizuelna naracija, razvoj karaktera, kreativno pisanje, “worldbuilding” i brojne druge tehnike i metodologije.

Jedan od ciljeva ovog projekta je da pojedini stripovi “ožive” i dobiju svoje interaktivne verzije kroz razvoj celokupnih gejming koncepata, kažu organizatori. Projekat je inicijativa Francuskog i Goethe instituta u Srbiji i SGA, uz podršku Francusko-nemačkog kulturnog fonda, kompanija Digital Arrow, Two Desperados, 3lateral kao deo Epic Games, Ubisoft Belgrade i drugih partnera iz Francuske, Nemačke i Srbije.

Program Playing Narratives posebno je namenjen strip crtačimailustratorimaanimatorimakreativnim piscima, kao i onima koji se bave kompjuterskim modelovanjem ili dizajnom zvuka. Ukratko – svima koji mogu biti vredan član tima koji razvija koncept jedne video igre, kao i onima koji žele da se lično i profesionalno razvijaju u tom pravcu.

Odabrani učesnici će prolaziti kroz predavanja i radionice iz tema kao što su istorijat gejminga, narativni dizajn, vizuelni storytelling, razvoj karaktera, game i level dizajn, game art i animacija, ali i upoznati tehničke (game engine) i poslovne aspekte gejminga i vezane za marketing, user aquisiton i druge važne teme. Pored svega toga, radiće se i na razviju “mekih” veština kao što su timska kultura ili prezentacione veštine. Neka od predavanja biće otvorena i za širu zajednicu, i realizovana kao hibridni ili onlajn događaji.

Stoga pozivamo sve mlade stvaraoce i profesionalce starosti između 16 i 35 godina koji su aktivni u nekoj od navedenih disciplina, da se prijave na konkurs ispunjavanjem online prijavenajkasnije do nedelje,  4. aprila u ponoć!

Za učešće se mogu prijaviti mladi kreativci iz cele Srbije, s obzirom da će programi biti održavani u “hibridnom” formatu, a troškovi lokalnog transporta učesnika takođe mogu biti pokriveni. Neke od radionica ili predavanja biće realizovani i u Novom Sadu i Nišu.

Pročitaj i ovo:  Srpska gejming industrija zaradila više od 50 miliona u 2018. godini

Izvor: SGA

Foto Pixabay

Ostavite odgovor