3 min 7 godina

Dugoočekivani umaški Festival otvorio je svoja vrata u četvrtak 25. svibnja 2017. godine na cilju velike humanitarne biciklističke povorke koja je nekoliko dana ranije startala iz Novog Sada. Nakon gotovo 660 prijeđenih kilometara i 75.000 kuna prikupljenih za nabavku radiološkog uređaja za umaški Dom zdravlja, bicikliste su na mostu u Stella Marisu dočekali gradonačelnik Umaga Vili Bassanese i Milovan Popović, direktor TZ Umaga, a pridružili su im se i Dušan Kovačević, direktor i osnivač Exita i Sea Stara te Ronald Korotaj, direktor Istraturista. Drugi dio večeri bio je rezerviran za veliko finale spektakularnog svečanog otvaranja Festivala, uz poznate vaterpoliste i vatromet. Glazbeni program nultog dana obilježile su regionalne superzvijezde S.A.R.S, Rambo Amadeus, Kawasaki 3P te DJ Don Tom, DJ Indy, Joe 2Shine i mnogi drugi.

Prodigy, Fatboy Slim i Dubioza kolektiv zvezde festivala

U petak 26. svibnja, Umag je doslovce zasvijetlio najjačim festivalskim bojama. Kako je i najavljivano, publiku su od 20 sati na dalje dobro zagrijale domaće snage Urban&4 te Dubioza kolektiv, no najveća se euforija stvorila pri izlasku legendarnih The Prodigy koji su oduševili gotovo 25.000 obožavatelja. Glazbeni se program nastavio do zore nastupom Modestepa i poznatih DJ-a. Sve su pozornice bile iznimno posjećene, a mnogi su se te večeri odlučili i za Silent Party te kino projekcije.

No, u subotu je Sea Star nastavio pomicati granice festivalske atmosfere uz tulum za gotovo 20.000 fanova, a Fatboy Slim, koji se nakon 7 dugih godina ponovno vratio u naš Umag, i Paul Kalkbrenner pobrinuli su se da zabava bude nezaboravna. Nakon što je nebo iznad lagune ispunio veličanstveni vatromet, Fatboy Slim je započeo dvosatni koncert na  Addiko Tesla Stage-u uz najveće hitove i bez stanke. Zagrepčanin Petar Dundov pripremio je savršenu uvertiru za veliko festivalsko finale u kojemu je dominirao Paul Kalkbrenner, a koji je ekskluzivno predstavio svoj ‘Back to the Future’ set i zajedno s fanovima dočekao izlazak sunca nad umaškom lagunom.

Pročitaj i ovo:  Međunarodni sajam knjiga Interliber Zagreb od 9. do 14. novembra

Zadnji je dan za sve posjetitelje bio potpuno besplatan, a svjetski superstar producent i DJ Mahmut Orhan majstorski je odradio  ‘closing party’ jednog od zasigurno najljepših Festivala u regiji.

Izvor Umag.hr

Ostavite odgovor