2 min 3 godine

Inicijativa „Digitalna Srbija“ i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) uz učešće Nove Iskre i Startita, kreirali su i predstavili su sajt BelgradeGets.digital kako bi promovisali Beograd kao atraktivnu destinaciju za život i rad digitalnih nomada i drugih digitalnih profesionalaca iz celog sveta, prenosi portal N1.

Nakon što je Hrvatska prva u Evropi izmenila propise u vezi sa radom stranih frilensera u toj zemlji i kreirala namenski veb portal za njih, Češka, Estonija i Crna Gora su prve koje slede, za njima sada i Srbija.

Sajt BelgradeGets.digital napravila je domaća digitalna i startap zajednica, čime Beograd kreće u potvrđivanje zvanja jedne od 20 najpopularnijih destinacija prema ocenama korisnika Nomad List, sajta koji okuplja najveću svetsku mrežu digitalnih nomada.

Ideja je da se Beograd predstavi kao idealna prilika za rad i odmor svima koji su otišli korak dalje i rad iz kancelarije ne samo zamenili radom od kuće, već i sa bilo koje destinacije širom sveta.

Sajt BelgradeGets.digital posetiocima daje praktične informacije i savete o tome kako da doputuju, gde da odsednu, kako da pronađu prostor za rad, ali i prijatno okruženje za zabavu i rekreaciju.

Foto Stevan Aksentijević / Pixabay

Pročitaj i ovo:  Izazovi ekonomije deljenja i saradnje: ekonomski rast ili deregulacija

Ostavite odgovor