2 min 3 godine

Zadužbina Milana Mladenovića poziva sve poštovaoce njegovog lika i dela, kao i njegovog umetničkog rada, da učestvuju u formiranju jedinstvenog arhivskog fonda koji bio bio dostupan kao javno kulturno dobro.

Svako može da doprinese očuvanju sećanja na lik i umetničko delo Milana Mladenovića (1958-1994), frontmena Ekatarine Velike i jednog od ključnih aktera novog talasa i savremene kulturne scene na ovim prostorima.

Svi koji su voljni da dopune fond Zadužbine, a poseduju fotografije, video snimke, novinske isečke, omote ploča, kaseta, ulaznice sa koncerata EKV, Katarine II, Šarla akrobate, Angel’s Breath, Limunovog drveta, autograme ili bilo koji drugi materijal, mogu da pišu na arhiva@milanmladenovic.com.

Nedavno je završen konkurs za godišnju nagradu koja nosi ime ovog umetnika. Nagrada Milan Mladenović je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene umetničkoj zaostavštini Milana Mladenovića. Nagrada se dodeljuje za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije. Konkurs za dodelu Nagrade bio je otvoren od 1. do 30. juna. Dobitnik će biti proglašen na svečanosti na dan Milanovog rođenja, 21. septembra.

Zadužbina je osnovana 2019. godine prema testamentarnoj volji majke Milana Mladenovića. Cilj osnivanja Zadužbine je očuvanje ostavštine rok muzičara koja će služiti opštoj svrsi kao javno dobro.

Fotografija Copyright Zadužbina Milan Mladenović  – promo

Pročitaj i ovo:  Putevi kreativnosti: Lenjingradska simfonija

Ostavite odgovor