2 min 3 godine

Engleska organizacija MuseumNext poziva govornike za Samit MuseumNext XR koji će se održati na mreži u julu 2021. godine.

Tokom poslednje decenije virtuelna i proširena (augmentovana) stvarnost pretili su da se probiju i pređu u glavni tok. Pametni uređaji sada imaju dovoljno računarske snage da stvore XR (ekstra stvarnost) iskustvo u vašem domu.

Ali možda je pandemija Covid ta koja će konačno ubrzati usvajanje ovih tehnologija mimo onih koji rano usvajaju novine (early adopters) i gejmere, rekordnom prodajom VR slušalica i AR integracijama koje se nude u popularnim aplikacijama.

Da li je sada vreme da muzeji izađu dalje od jednokratnih eksperimenata i ozbiljno se pozabave XR-om? Na ovoj virtuelnoj konferenciji okupiće se XR stručnjaci, pioniri i znatiželjnici koji će govoriti o mogućnostima koje ove tehnologije nude, kažu u pozivu organizatori samita.

Polaznici MuseumNext XR Samita će duboko zaroniti u to kako muzeji koriste ove tehnologije sa studijama slučaja kako bi nadahnuli i dali delotvorne savete zainteresovanima za ove tehnologije.

Glavna tema je XR stvarnost i kako utiče na rad i buduću misiju muzeja.

Učesnicima je ostavljen format dvadesetominutnih prezentacija sa težištem na idejama koje se mogu primeniti i koje mogu pozitivno uticati na prisutne institucije.

Izvor MuseumNext

Foto Pixabay

Pročitaj i ovo:  Poseta muzejima Srbije

Ostavite odgovor