3 min 8 godina

U Beogradu i Kragujevcu ove godine se EDIT održava od 18. do 29. jula. EDIT letnja škola informacionih tehnologija i programiranja svoj život započela je pre 20 godina u Ljubljani kao mali projekat obuke studenata u toku letnjih meseci, a danas je to događaj koji se organizuje širom regije i koji okuplja stotine učesnika. EDIT se simultano održava u Ljubljani, Mariboru, Sarajevu, Banjaluci, Beogradu, Kragujevcu, a od ove godine i u Dablinu.

Sve je počelo kao mali projekat obuke studenata u Ljubljani u toku letnjih meseci, a danas imamo događaj organizovan širom regije koji okuplja stotine učesnika. Ove godine se EDIT po prvi put organizuje i u Dablinu, Irskoj, tako da više nije samo regionalni nego i internacionalni događaj.

EDIT je prvenstveno namenjen studentima koji žele da dopune svoje akademsko znanje praktičnim iskustvom. Učesnici tokom perioda od dve nedelje imaju priliku da se oprobaju u radu na realnim projektima. S obzirom na to da je augmentovana stvarnost sve popularnija u svetu, ovogodišnja tema EDIT-a u Srbiji, koji se održava u Beogradu i Kragujevcu od 18. do 29. jula, će biti „Augmented Reality – Turn Your Learning Into Magic“. Polaznici će imati zadatak da ožive klasične udžbenike i obrazovne materijale novim audio-vizuelnim, interaktivnim sadržajima.

Svaki telefon ili tablet bi mogao da se pretvori u novi izvor informacija prilikom učenja, ali da te informacije budu predstavljene na sasvim drugačiji način. Studenti, srednjoškolci i osnovci bi mogli bolje da razumeju i savladaju određenu temu tako što će imati mogućnost da ispred sebe vide interaktivnu vizuelizaciju toga što izučavaju. Tako će, na primer, student mašinstva moći da pokrene aplikaciju na svom tabletu ili telefonu, uperi kameru ka šemi motora sa unutrašnjim sagorevanjem u knjizi iz koje sprema ispit, a ispred njega će se pojaviti interaktivni i animirani 3D model tog motora i njegovog radnog ciklusa.

Pročitaj i ovo:  20 popularnih sajtova za učenje

Izvor Danas.rs

Ostavite odgovor