2 min 3 godine

Fondacija Kavčić u okviru projekta besplatnih udžbenika za škole u Srbiji, objavila je još besplatnih udžbenika za prvi i drugi razred. Udžbenici za prvi i drugi razred osnovne škole od danas su dostupni za preuzimanje sa sajta besplatnabiblioteka.com.

U saopštenju Fondacije navodi se da se udžbenici mogu koristiti u nastavi pošto su ih odobrili Ministarstvo prosvete i Zavod za unapređivanje vaspitanja i obrazovanja.

„Za sve udžbenike prvog i drugog razreda osnovne škole dozvoljena je distribucija, umnožavanje ili bilo šta drugo što učitelji ili roditelji smatraju da im je potrebno”, stoji u saopštenju.

Najavljeno je da će uskoro biti objavljeni i kompleti udžbenika za peti i šesti razred.

Osnivač fondacije je profesor Aleksandar Kavčić, inženjer i naučnik, poznat po svom patentu za čitanje zapisa sa magnetnih memorija koji se koristi u milijardama računara i diskova širom sveta. Nakon što je univerzitet na kome je radio dobio spor zbog nezakonitog korišćenja tog patenta, Kavčić se vratio u Srbiju i osnovao fondaciju sa ciljem afirmacije nauke i obrazovanja. Njegov prvi projekat je da se omoguće besplatni udžbenici za osnovnu školu.

Foto Pixabay

Pročitaj i ovo:  Fondacija Kavčić kompletirala besplatne udžbenike za 1. razred

Ostavite odgovor