2 min 3 godine

26. Jugoslovenski pozorišni festival „Bez prevoda“ završen je 7. novembra. Žiri predvođen Vidom Ognjenović doneo je odluku da je najbolja predstava festivala “Tri zime“ po tekstu Tene Štivičić, u režiji Jasne Djuričić, u produkciji Pozorišta Promena iz Novog Sada. U obrazloženju, žiri je istakao vrhunsku energiju mladih glumaca, umeće oblikovanja karaktera, izgradjen stav prema relevantnoj temi koja je odlično korespondirala sa gledalištem.

Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU REŽIJU pripala je Egonu Savinu, za režiju predstave “Pučina“ po tekstu Branislava Nušića u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU ŽENSKU ULOGU dodeljena je Hani Selimović za ulogu Eve u predstavi “64“ po tekstu Tene Štivičić u režiji Alise Stojanović, u produkciji Pozorišta Atelje 212 iz Beograda, dok je nagrada ZA NAJBOLJU MUŠKU ULOGU predata Nenadu Jezdiću za ulogu Vladimira Nedeljkovića u predstavi “Pučina“ po tekstu Branislava Nušića u režiji Egona Savina u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

Dodeljene su i nagrade za scenografiju – Darku Nedeljkoviću za scenografiju u predstavi “64“, kostim – Lani Cvijanović za predstavu “Pučina“, kao i za epizodnu ulogu – Branislavu Zeremskom za ulogu Olivera u predstavi “64“, kao i nagrade za najboljeg mladog glumca i za dizajn svetla.

Fotografija JPF Promo

Pročitaj i ovo:  KPGT postaje gradsko pozorište

Ostavite odgovor