3 min 3 godine

U povodu proslave Međunarodne godine kreativne ekonomije UN u 2021. godini, UNESCO objavljuje poziv za nominaciju za međunarodnu nagradu za kreativnu ekonomiju: UNESCO-Bangladeš Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman nagrade.

Proces nominovanja odvija se na mreži putem veb stranice UNESCO-a i mora se podneti na engleskom ili francuskom jeziku.

Šta je međunarodna nagrada za kreativnu ekonomiju UNESCO-Bangladeš Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman?

Nagrada je ustanovljena 2020. godine, a sastoji se od 50.000 USD i dodeljuje se svake dve godine za izvanredne primere akcija kojima se podržava razvoj preduzetništva u kreativnoj i kulturnoj industriji. Nagrada, koju je izdašno podržala Narodna Republika Bangladeš, nosi ime Bangabandhu Šejh Mudžibur Rahman, u čast Oca nacije u Bangladešu, na stogodišnjicu njegovog rođenja.

Prva ceremonija dodele nagrada biće održana povodom 41. zasedanja Generalne konferencije Uneska u novembru 2021. godine.

Za više informacija o nagradi preuzmite dokument OVDE.

Ko može da podnese nominacije za nagradu?

Nominaciju mogu podneti:

  • Vladine agencije iz država članica UNESCO-a, uz konsultacije sa njihovim nacionalnim komisijama za UNESCO, i relevantnim ministarstvima koja rade na polju kreativne ekonomije;
  • Neprofitne organizacije koje imaju zvanično partnerstvo sa UNESCO-om,
  • Međunarodni, regionalni i nacionalni profesionalci, akademske i nevladine organizacije aktivne u polju kreativne ekonomije.

Ko ima pravo da bude nominovan?

Nominovani mogu biti pojedinci, institucije, organizacije, entiteti i nevladine organizacije (NVO) koje su dale značajan doprinos kreativnoj ekonomiji osmišljavanjem i pružanjem inovativnih inicijativa koje promovišu preduzetništvo mladih u kreativnoj ekonomiji.

Kako predati nominaciju?

Pošaljite onlajn obrazac za nominaciju na engleskom ili francuskom jeziku, zajedno sa svim potrebnim dokumentima, uključujući pismo podrške Nacionalne komisije koje će biti postavljeno na mrežu pre 21. jula 2021. (ponoć po pariskom vremenu, UTC + 2)

Pročitaj i ovo:  Prvi analitički izveštaj o kreativnim industrijama Bosne i Hercegovine

Kalendar

04. juna 2021. Objavljivanje poziva za nominacije
21. jula 2021. Zatvaranje poziva za nominacije
Sredinom novembra 2021. Ceremonija dodele nagrada u sedištu UNESCO-a, Pariz, Francuska

Izvor Unesco
Fotografija Unsplash

Ostavite odgovor