2 min 3 godine

Udruženje ivent industrije održalo je protestno okupljanje 21.januara 2021. ispred Vlade Srbije i Minstarstva finansija i Ministarstva privrede sa ciljem ukazivanja na veoma težak položaj privrednog sektora koji organizuje događaje, kao i velikog broja zaposlenih u preduzećima koja posluju kao organizatori događaja. U datom saopštenju Udruženje naglašava dramatično težak položaj u kojem se nalazi ivent industrija, odnosno organizatori događaja. Naglašavaju da „dok se širom sveta ivent industrija nalazi na prvom mesto ugroženosti, pa zatim sledi turizam i ugostiteljstvo, kod nas ivent industrija kao da ne postoji.“

Organizatori događaja ne posluju već 10 meseci

Organizatori događaja ne rade gotovo 10 meseci i traže da Vlada Srbije nešto preduzme, odnosno da ili pruži adekvatnu finansijsku pomoć ako u potpunosti zatvara tržište događaja ili da propiše model u kojem se ipak radi, uz bezbednosne mere. Predstavnici Udruženja kažu da su do sada podneli 30 dopisa raznim državnim organima i da nikakvog pomaka nema. S druge strane, srodne delatnosti – hotelijerstvo, ugostiteljstvo i turizam delimično su otključani i rade, a neki su već dobili pomoć.

U ovu industriju ubrajaju se prostori za organizaciju proslava, organizatori venčanja i svadbi, dekorateri, fotografi i video snimatelji specijalizovani za događaje, rentijeri specijalne opreme i scenske usluge sa opremom.

Izvor Udruženje ivent industrije Srbije
Foto Unsplash

Ostavite odgovor