2 min 3 godine

Užička galerija Reflektor predstavlja „Refleksije“ zajedničku izložbu Teodore Vojinović i Marka Jozovića. Kako se u objavi galerije kaže, kokreacija ova dva autora predstavljena je kroz niz instalacija, skulptura i crteža koji koriste prirodu kao osnovnu polazišnu tačku i čovekovog uticaja na nju. Simbioza ta dva elementa se reflektuje kroz interaktivnu instalaciju pod nazivom “Prepoznavanje”.

Tema je ugrožavanje prirode čovekovim delovanjem, „sa jedne strane konstruktvno, univerzalno shvatanje sa druge destrukcija“.

Postavlja se pitanje, da li se u tom paralelnom odnosu ogleda svaki pojedinac kroz jednu vrstu Gordijevog čvora, ili se kolektivna svest diže na viši nivo. Ako se postavimo u ulogu posmatrača za sada oni obitavaju u jednoj paradoksalnoj simbiozi, kažu autori, inače Čačani koji su završili Fakultet primenjene umetnosti, smer primenjeno vajarstvo odnosno grafički dizajn.

Izložba će biti otvorena za javnost od ponedeljka 5. aprila do četvrtka 15. aprila, bez zvaničnog otvaranja, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Galerija Reflektor nalazi se u Užicu, ulica Miloša Obrenovića 11.

Foto: Galerija Reflektor

Pročitaj i ovo:  25. Jugoslovenski pozorišni festival od 4. do 9. juna

Ostavite odgovor