2 min 4 godine

Trinaestogodišnja srpska modna dizajnerka Tara Katarina jedna je od najmlađih modnih dizajnera u svetu i sigurno buduće značajno ime modne industrije. U globalnoj konkurenciji, Tara je ove godine ušla u selekciju najboljih modnih dizajnera i pozvana je da predstavi svoju novu kolekciju na “Milano Fashion Week”, 26. septembra 2020. godine. Selekciju je sprovela platforma Emerging Talents, čija je misija da otkriva najveće mlade talente u svetu mode.  Tarina kolekcija iz 2019. godine ocenjena je kao značajna i inovativna, u potpunosti u dizajnerskom visokom kvalitetu milanskog sajma.

Dizajnerka Tara predstaviće ove jeseni u svetskoj prestonici mode svoju najnoviju kolekciju koju upravo priprema i za koju autorka očekuje da će biti značajnija revija na milanskom događaju. Tema kolekcije 2020 biće priroda, sa osnovnim porukama da joj se kao ljudska vrsta moramo vratiti i da žene moraju iznova otkriti prirodnost u izrazu i osećanjima, kako bi ponovo postale uzvišene i vredne divljenja.

Pored Tarijela Bišarjana iz Emerging Talents, u odabiru i pripremi Tari je pomogao Josip Grabovac, modni novinar i vodeći skaut za talente u modnom dizajnu. Grabovac je pokretač i urednik modnog portala Glas mode.

Tara Katarina press release & portfolio

Promo
Fotografije: Tara Katarina privatna arhiva

Ostavite odgovor