2 min 7 godina

Inicijativa Digitalna Srbija, privatno i neprofitno udruženje devet srpskih kompanija čiji je krajnji cilj potpuna digitalizacija Srbije, i liderska pozicija naše zemlje u regionu, predstavljena je javnosti 29. maja 2017. godine konferencijom u Domu omladine.

Osnivači su kompanije iz ICT sektora

Udruženje spaja vodeće kompanije u oblasti tehnologije, IT i telekomunikacija, kako bi predvodilo digitalnu inovaciju za Srbiju i njene građane, i unapredilo okvir i ekosistem neophodne za obezbeđivanje tehnološkog preduzetništva i digitalnih inovacija u industriji i obrazovanju. „Inicijativu Digitalna Srbija” pokrenule su kompanija Ringier Axel Springer Srbija i vodeće kompanije u oblasti tehnologije – Infostud, Microsoft, Nordeus, PwC Srbija, Seven Bridges, Startit, Telekom Srbija i Telenor.

Upravni odbor „Inicijative Digitalna Srbija” (DSI-Digital Serbia Initiative) sastojaće se od predstavnika kompanija osnivača. Odbor će predvoditi Branko Milutinović, generalni direktor i suosnivač Nordeusa, a zamenik će biti Jelena Drakulić Petrović, generalna direktorka Ringier Axel Springer Srbija, osnivač i inicijator pokreta „Inicijativa Digitalna Srbija“.

Udruženje će radi na investiranju u digitalnu edukaciju i IT preduzetništvo. Inovacije u oblasti poslovanja i obrazovanja pomažu u unapređenju produktivnosti. To omogućava nova rešenja u razvoju proizvoda i usluga. Želja osnivača je da se udruženje ponaša kao „start-ap“ kompanija: da istražuje, isprobava i brzo sprovodi u delo ideje i koncepte u svrhu dolaženja do konačnog cilja, kažu osnivači Udruženje je lansiralo i sajt Inicijative Digitalna Srbija, na kome se može pročitati manifest organizacije, informisati se detaljnije o njegovim ciljevima, i pratiti novosti iz ove oblasti.

Izvor: Blic.rs 

Pročitaj i ovo:  Ruralni coworking: Mokrin House

Ostavite odgovor