2 min 12 godina

Fahrudin Nuno Salihbegović, predavač Grinič univerziteta u Londonu (Institute of the Converging Arts and Sciences), održaće 9. i 12. aprila (od 17,30 do 19,00h) predavanja u Rektoratu Univerziteta umetnosti u Beogradu o korišćenju interaktivnog softvera i digitalnih medija u umetničkoj produkciji i kreativnim industrijama.

Salihbegović će govoriti o istorijatu i tehnologiji novih digitalnih medija i njihovim mogućnostima za savremenu pozorišnu produkciju (digitalni performans, digitalni teatar) ali i u kreiranju reklama na interaktivnim digitalnim izlozima  i  za potrebe multimedijalnih promotivnih događaja, koji predstavljaju nove forme advertajzinga i poslovnih komunikacija. Polaznici su studenti međunarodnog programa UNESCO Katedre za kulturnu politiku i menadžment u kulturi i studenti MAIPR međunarodnog programa Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Dr Salihbegović predaje medije, digitalni performans, umetnost, istoriju umetnosti, film i studije pozorišta, a pored toga je pozorišni reditelj, digitalni umetnik i istraživač i konsultant u digitalnim interaktivnim medijima. Režirao je digitalni performans Sokoćalo project (produkcija Open Arc Theatre, ACT, 2006) i predstavu digitalnog totalnog teatra Klanica pet (verzije 2008.1, 2009.1 i 2010.1 i 2010.2, produkcija OAT & SET). Nedavno je imao premijeru u Tate Britain Galeriji u Londonu svog novog performansa, fizičkog digitalnog teatra, Oedipus in TB.

Mad Marx i Salihbegović, zajedno sa saradnicima iz Srbije i Holandije pokrenuli su 2007. godine SET – Studio for Electronic Theatre, koji od 2010. godine deluje kao istraživački i eksperimentalni naučni program u okviru Greenwich univerziteta u Londonu. 

Partneri u realizaciji: Centar za istraživanje kreativne ekonomije, Program E761, UNESCO Katedra za kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Pokrovitelji: IOM, UNESCO – Fond za kulturnu raznolikost
Foto Unsplash

Pročitaj i ovo:  Rad sa senzorima: tehnologija pravljenja digitalne scenografije

Ostavite odgovor