2 min 6 godina

“Liberlend teži da postane stabilan partner srpske vlade i srpskih preduzeća“ objavio je predsednik Liberlanda Vit Jedlička povodom zvaničnog otvaranja predstavništva Liberlanda u Beogradu i dodao je da će podržati razvoj slobodnih trgovinskih zona u Srbiji gde se može usmeriti neki od velikih investitora da ulažu u tu malu zemlju između Srbije i Hrvatske. Njihov cilj je da se privuče što više Liberlanđana, virtuelnih državljana, da dođu u Srbiju.

Liberland već ima više od 100 predstavništava širom sveta a po rečima Vita Jedličke, stanovnici Liberlanda su lideri u novoj kripto ekonomiji. Na taj način su predstavništva ove virtuelne zemlje ujedno i njene privredne komore, čija je glavna svrha povezivanje liberalne i svetske ekonomije. Jedlička je najavio obeležavanje treće godišnjice Liberlanda – 13. aprila. Tom prilikom će predstaviti ekonomsku studiju u kojoj će biti istaknute ekonomske koristi zemalja regiona od stvaranja Liberlanda.

Liberland se, inače, nalazi na desnoj obali Dunava, na površini od 7 kvadratnih kilometara, na ničijoj zemlji između Hrvatske i Srbije. Hrvatska tu zemlju smatra svojom, a Srbija za sada ne spori pravo ovih ljudi iz Liberlanda da tu proglase svoju državu. Predstavnici Liberlanda kažu da je i dalje otvoren poziv za pristupanje državljanstvu ove zemlje.

Izvor Liberland

Pročitaj i ovo:  Socijalno preduzetništvo – održivi biznis model?

Ostavite odgovor